Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 63 van 98 - 980 Resultaten

Vandaag, 1 april, verdwijnen de melkquota. Vogelbescherming vreest dat weidevogels en andere natuur in de Nederlandse weides hierdoor nog sneller zullen verdwijnen. Overheid, boerenorganisaties en zuivelcoöperaties moeten..

Afgelopen herfst en winter is aan de waddenkust in Noord-Groningen hard gewerkt in het binnendijkse brakwaternatuurgebied de Klutenplas. Dit gebeurde in het kader van het programma Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen van..

Vogelbescherming Nederland en de Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland roepen de Kamer op om een beslissing voor uitbreiding van Lelystad Airport op dit moment te voorkomen. Staatssecretaris Mansveld staat op het punt over de..
Zeven natuurorganisaties zijn samen de Jaarrond Tuintelling gestart, om zo beter in beeld te krijgen wat er in de Nederlandse tuinen aan natuur te beleven valt. Deelnemers aan de Tuintelling tellen het hele jaar door al het leven..
Een maand na de opening van de webcams bij Beleef de Lente is het eindelijk zo ver: de bosuil legt haar eerste ei! Nadat het er lang naar uitzag dat het bosuilenpaartje niet meer aan broeden toe kwam, kregen ze afgelopen week toch..
Kraanvogels, tjiftjafs en grutto’s, de eerste voorjaarsgasten zijn al weer terug of trekken momenteel over Nederland. Maar de koekoek zit nog diep in Afrika. Die zien we pas terug in april. Toch is de koekoek al aan zijn terugreis..
Het is volop verkiezingstijd. Partijen doen hun best uw aandacht, en stem, te trekken. Voor de natuur staat er met de komende verkiezingen veel op het spel, een goede reden om zeker te gaan stemmen. Provincies zijn belangrijk maar..
Ook weidevogels dreigen de dupe te worden van de muizenplaag die Nederland treft, omdat er op veel plekken graslanden zullen worden vernieuwd. Veel weilanden in de getroffen gebieden zullen daarvoor worden omgeploegd en ingezaaid...

Waar grasland en akkers naast elkaar voorkomen, gebruiken Veldleeuweriken graag grasland om in te broeden. Dit wordt ze vaak noodlottig, omdat hier veel legsels worden uitgemaaid. Jaarlijks blijken in Groningen en Drenthe 30.000..
Van alle soorten strandlopers die in Nederland voorkomen heeft de paarse strandloper het meest kenmerkende leefgebied. Hij is alleen te vinden aan onze kunstmatige stukjes rotskust. Daaraan is hij erg trouw...