Natuurberichten

Pagina 589 van 1642 - 16419 Resultaten

Het plaatshert (grootste, sterkste edelhert) voor de camera in natuurgebied de Mortelen aan het begin van de bronsttijd in de avond van 17 september EENMALIG GEBRUIK

De edelherten in Het Groene Woud hebben het ecoduct over het spoor tussen Eindhoven en Boxtel snel gevonden. De dieren steken er niet alleen over, maar hebben er zelfs hun leefgebied van gemaakt. De natuurbrug is sinds eind..


Lees verder 6 december 2020   4 jaar oud
Sluipvlieg

Op 9 december 2020 is het startevent van het 5-jarig LIFE-project 'Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden’. In dit project werken we samen met Belgische en Nederlandse partners aan oplossingen..


Lees verder 6 december 2020   4 jaar oud
Boomkikker, herfst

Ringmus overwintert op het platteland, boomkikker in de bosjes...


Lees verder 6 december 2020   4 jaar oud
Pinnixa cyllindrica

Tweehonderd jaar aan literatuur en nieuwe CT-scans geven inzicht in de evolutie van erwtenkrabbetjes. Ze komen overal ter wereld voor, als parasieten in bijvoorbeeld mosselen, zakpijpen en zee-egels. Nieuw onderzoek maakt..


Lees verder 5 december 2020   4 jaar oud

Regenwormen zijn dit jaar in de meeste Nederlandse tuinen waargenomen. De pissebedden staan slechts op 2, terwijl de huisjesslakken opklimmen naar de 3e plek. Een recordaantal waarnemers van de Bodemdierendagen ontdekte in eigen..


Lees verder 5 december 2020   4 jaar oud
Pasgeboren zeeschildpad Bonaire

Rond Bonaire en Klein Bonaire zijn dit jaar 113 nesten van zeeschildpadden geteld. Een stijging van 27 procent ten opzichte van 2019. Dat is goed nieuws want de drie soorten zeeschildpadden van Bonaire worden alle drie bedreigd...


Lees verder 5 december 2020   4 jaar oud
Gewone dwergvleermuis. Pipistrellus pipistrellus

Gerommel op het dak en schattig tuinbezoek...


Lees verder 5 december 2020   4 jaar oud
Ontbossing in de Amazone

Uit satellietdata van het Braziliaanse ruimteagentschap INPE blijkt dat in de periode van augustus 2019 tot eind juli 2020 elfduizend vierkante kilometer Amazonebos verloren is gegaan. In de afgelopen twaalf jaar is de ontbossing..


Lees verder 4 december 2020   4 jaar oud
Gele bieslelie

De gele bieslelie is een nieuwkomer in Nederland. De eerste exemplaren werden in 2007 gevonden in Brabant en Zeeland. Ondertussen groeit deze uit Noord-Amerika afkomstige plant in bijna alle provincies van ons land, met name op..


Lees verder 4 december 2020   4 jaar oud
Enthousiaste en jonge tellers in Moldavië, waar het veldwerk voor de atlashet begin van een nieuwe generatie vogelaars inluidde.

Er gingen zo’n 120.000 vogelaars voor het veld in, van de Azoren tot aan de Oeral. Met één doel: na zo’n dertig jaar een nieuw overzicht krijgen van alle broedvogels van heel Europa. De resultaten zijn samengevat in de nieuwe..


Lees verder 4 december 2020   4 jaar oud

Archief