Natuurberichten
Uitgever: FLORON
FLORistisch Onderzoek Nederland (FLORON) is de soortenbeschermingsorganisatie die zich inzet voor verspreidingsonderzoek naar en bescherming van de wilde planten in Nederland. Samen met honderden vrijwilligers zetten wij de Nederlandse flora op de kaart.Pagina 33 van 58 - 571 Resultaten
Alsemambrosia is de meest voorkomende Ambrosiasoort in Nederland. Het is een soort die pas laat in de zomer in bloei komt. Ter bestrijding van deze ‘hooikoortsplant’ werd door de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit afgelopen week..

Wie de inheemse flora goed kent zal eventuele nieuwkomers onder de planten snel onderscheiden. De vele plantenkenners die als vrijwilliger voor FLORON in ons land actief zijn, spelen daarom een belangrijke rol in de signalering..

Het rivierengebied bij Nijmegen werd de afgelopen weken overspoeld met wandelaars. Meer dan 80.000 voeten marcheerden langs de Waal. Inmiddels is de rust weergekeerd. Wie nu langs de Waal loopt treft er vooral ganzenvoeten. Zowel..

Bremrapen zijn boeiende planten. Hun parasitaire levenswijze maakt dat je ze altijd aantreft in gezelschap van een andere specifieke plantensoort. Een soort, waaraan ze een belangrijk deel van hun noodzakelijke voedingsstoffen..

De stedelijke flora is een wereld apart. Wie voor verrassingen en het onbekende gaat kan misschien nog wel het beste in de stad terecht. Onze hoofdstad laat zich daarbij graag nog eens extra op de kaart zetten. Onder de vlag van..

Deze zomer kan het nog druk worden op de grote stille heide. FLORON organiseert in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek plantentellingen in grote en kleine heideterreinen...

Het ministerie van Defensie gaat zorgvuldig om met de grootste Nederlandse groeiplaats van de wettelijk beschermde Blaasvaren. Handhaving op de huidige locatie was niet wenselijk, maar een deel van de planten is op andere locaties..

Juni is toptijd op plantengebied. Veel planten staan uitbundig in bloei. Het droge voorjaar doet daar in 2011 misschien wat aan af. Droge zonnige kalkhellingen hebben hun frisheid al vroeg verloren dit jaar. Maar andere soorten,..

Het droge voorjaar maakt de natuur dorstig. Droogteschade treedt vooral op bij meerjarige soorten. Maar ook aan het voorkomen van eenjarige soorten valt iets terug te lezen over het weersverloop...

Bremrapen. Voor een gemiddelde wandelaar zijn het niet de meest boeiende planten, maar bij plantenliefhebbers hebben ze een streepje voor. Walstrobremraap is een van de meest voorkomende in ons land. En doorgaans degene die het..