Natuurberichten
Pagina 282 van 1636 - 16351 Resultaten
Grote bonte specht als tuinvogel en otter laat een poepie ruiken...
De bacterie Rhodococcus ruber eet en verteert plastic. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek door promovenda Maaike Goudriaan van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Op basis van een modelstudie met..
Het zoetwatermosdiertje Hislopia prolixa werd in 2011 in Japan ontdekt en beschreven. Nu, tien jaar later, verschijnt het voor het eerst in Europa. Gaat deze gloednieuwe exoot de wereld veroveren?..
Mede door het zachte winterweer bloeien er al veel planten. Andere planten houden zich koest en maken zich op voor de zomer, zo ook de prikneus. Ga, naast de winterbloeiers, eens op zoek naar de prikneus haar wollige rozet. Ze..
Assam in India, waar de grootste populatie eenhoornige neushoorns ter wereld leeft, telt vandaag de dag bijna 2.900 dieren. De soort was ooit wijdverspreid in de hele noordelijke regio, maar werd begin jaren 90 door stroperij aan..
Wereldwijd zijn tienduizenden dieren met GPS-zenders uitgerust. Onderzoekers gebruiken de gegevens om diergedrag te bestuderen, of om soorten te beschermen. Ook vertellen de zenders veel over de verspreiding van soorten. Een..
Kuifeend heeft matje en kleine voorjaarsspanner is al ontpopt...
Een van Europa’s grootste roofvogels, de zeearend, voelt zich steeds beter thuis in Nederland. Het aantal is de afgelopen jaren verdubbeld. En die groei zou zich weleens door kunnen zetten. “Vooral als het lukt om voor grote..
Door op de ‘lichaamstaal’ van de vogels om u heen te letten, snapt u ineens beter waar ze mee bezig zijn en hoe ze zich voelen. Negen soorten gedrag die bij veel vogelsoorten voorkomen...