Natuurberichten
Uitgever: WWF Nederland
Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.Pagina 19 van 35 - 346 Resultaten

Het Nederlandse kabinet heeft mooie woorden als het gaat om het tegengaan van de mondiale ontbossing: vorig jaar kondigde zij nog een verhoogde inzet aan tegen wereldwijde ontbossing. Deze inzet werd bij de recente publicatie van..

UNESCO roept het Mur-Drava-Donau-gebied uit tot het eerste biosfeerreservaat ter wereld. Het strekt zich uit over maar liefst vijf landen. Met de huidige klimaatcrisis en de aanzienlijke afname van de biodiversiteit,..

De Caribbean Cetacean Society (CCS) heeft tijdens een expeditie de afgelopen weken visueel en akoestisch meer dan 2.950 zeezoogdieren van tien verschillende soorten tussen de eilanden Anguilla en Martinique bestudeerd. Zij deden..

Volgens acht natuur- en milieuorganisaties is het Nationaal Strategisch Plan (NSP) voor de besteding van de EU-landbouwsubsidies, waarmee de komende jaren bijna 800 miljoen euro per jaar wordt verdeeld, niet ambitieus en concreet..

Wekenlang werden grote delen van Europa en Rusland geteisterd door enorme natuurbranden. Door een combinatie van droogte, hoge temperaturen en harde wind werden veel vuurzeeën oncontroleerbaar. Vele hectaren natuur gingen in..

De plasticcrisis neemt ongekende vormen aan en de huidige aanpak van het probleem faalt. Dat is de conclusie van het vandaag gepubliceerde nieuwe rapport 'Plastics: The cost to society, environment and the economy' van het Wereld..

Nu het zuiden van Nederland, België, Duitsland en Turkije nog steeds aan het bekomen zijn van historische overstromingen, schetst een nieuw rapport hoe op natuur gebaseerde oplossingen de impact van dergelijke rampen kan helpen..

Voor het eerst is er onderzoek gedaan naar de voortplanting en levenscyclus van tijgerhaaien en andere haaiensoorten rond de Sababank, een zeegebied vlakbij de Nederlands Caribische eilanden Saba en Sint Eustatius. Meerdere..

WWF-er Arjan de Groene, oceanenexpert en projectmanager Caribisch Nederland, blogt over zijn ervaringen tijdens een Caribische expeditie. Hierbij worden tijgerhaaien getagd en er wordt een echo van zwangere tijgerhaaien gemaakt...

Een nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Global Sustainability stelt voor het eerst vast dat meer dan 260.000 kilometer vrijstromende rivieren gevaar lopen door plannen voor nieuwe waterkrachtcentrales. Iconische..