Natuurberichten
Pagina 1479 van 1626 - 16253 Resultaten
Deze winter hebben hakhoutbrigades op diverse plaatsen in het land hakhout afgezet. Dit beheer, dat vroeger gangbaar was, is de laatste tientallen jaren steeds minder uitgevoerd. De vrijwilligers van de brigades herstellen dit..
Door de sneeuw- en vorstperiode van het begin van 2010 zijn de hazelaar en de els sterk vertraagd in hun bloei. Het zachte herfstweer had geleid tot de zeer vroege bloei van enkele elzen en hazelaarsbomen. Door de koude periode,..
Onlangs is in de IJssel een bijzondere vangst gedaan van houting. Zowel een paairijp mannetje als een vrouwtje van deze vissoort zijn samen gevangen. Actuele voortplantingslocaties in Nederland zijn nooit waargenomen. Deze recente..
Stedelijk groen is, mits onderling verbonden, essentieel voor egels. Dat blijkt uit een publicatie van Anouschka Hof en Paul Bright in het wetenschappelijke tijdschrift Lutra van de Zoogdiervereniging. ..
De voorjaarstrek is begonnen en de eerste grutto’s zijn alweer in ons land waargenomen. Vanaf februari komt deze ambassadeur van het polderlandschap altijd vanuit Afrika naar Nederland om hier te gaan broeden. ..
Dit jaar stond de vink op 4de plaats in de nationale tuinvogeltelling. Momenteel zijn zowel onze eigen vinken als overwinteraars uit het noorden waar te nemen. Deze talrijke broedvogel is nu niet alleen regelmatig te zien, maar..
Roerdompen zijn een meester in het verdwijnen. Dankzij hun schitterende camouflagekleuren vallen ze bijna weg tussen het oude riet. In het voorjaar krijg je deze vogels dus eigenlijk nooit te zien, nu juist wel. ..
De sneeuw is nog niet eens overal weg, maar het is bijna half februari, dus dat betekent: opletten geblazen. Waar worden de eerste groepen Hollandse grutto's gemeld?..
Voor een kunstproject in Almere Haven werd onlangs een aantal bomen voorzien van een winterse wollen ‘trui’. Maar sommige bomen en heesters hebben hun takken zelf al goed ingepakt. Een opvallende verschijning, zo’n ‘kurkiep’. ..
Het is buiten nog steeds koud en de uilen zoeken beschutting in een oude den of jeneverbes in het Dwingelderveld. In de dichte takken en naaldenstructuur zitten ze rechtop en vlak bij elkaar alsof ze elkaar warmte kunnen geven. ..