Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 21 van 121 - 1210 Resultaten

schelpen tellen

Strandbezoekers, natuurliefhebbers en wetenschappers werken op 25 maart samen om de schelpenstand op de Nederlandse Noordzeekust in kaart te brengen. Kom naar een van de locaties op het strand en tel mee! ..


Lees verder 1 maart 2023   1 jaar oud
Zeegras, Bahama's

Zeegras: groene bladeren die in de stroming meewuiven. Je ziet er allerlei vissen tussen en zeeschildpadden die grazen. Ze zijn waakzaam en houden in de gaten of er een haai in de buurt is. De wortels van het zeegras zijn verstopt..


Lees verder 1 maart 2023   1 jaar oud
slanke waaierslak - primair

Duiken of snorkelen in de winter is voor veel mensen te koud. Wie het er toch op waagt, maakt kans bijzondere soorten te zien die je in andere jaargetijden niet of nauwelijks tegenkomt. De vaak prachtig gekleurde Slanke waaierslak..


Lees verder 27 februari 2023   1 jaar oud
Flamingo's voor de imposante zandduinen langs de kust van Angola.

Eens per drie jaar worden alle belangrijke gebieden langs de Atlantische kust van Noorwegen tot aan Zuid-Afrika geteld. In januari 2023 werd voor de vierde keer zo'n telling georganiseerd. Organisaties in 36 landen deden mee. Het..


Lees verder 24 februari 2023   1 jaar oud
Glasaal

Op woensdag 8 februari is de eerste glasaal van het seizoen 2023 gevangen. Deze 'babypaling' zwom via de vispassage van Gemaal Halfweg (NH) richting de boezem van Rijnland en kwam zo in de monitoringsfuik terecht. Ook in 2020 en..


Lees verder 17 februari 2023   1 jaar oud

Vorig jaar kwamen allerlei reacties binnen na een natuurbericht op Nature Today over valentijnsschelpjes. Daaronder waren ook berichtjes over andere potentiële valentijnssoorten. Welke zeedieren hebben nog meer een link met..


Lees verder 14 februari 2023   1 jaar oud
Oesterrif in de Noordzee

Voor het eerst is het mogelijk om betrouwbaar en op grotere schaal de zeer zeldzame Europese platte oester te kweken. Deze primeur is goed nieuws voor de aanleg van de ecologisch waardevolle oesterriffen...


Lees verder 12 februari 2023   1 jaar oud

Orkaan Irma raasde in 2017 over het eiland Sint Maarten heen, waardoor honderden schepen zonken. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze scheepswrakken een schat aan koralen met zich meebrengen, waaronder ook invasieve soorten zoals..


Lees verder 11 februari 2023   1 jaar oud

Afgelopen zomer zagen waarnemers in het Grevelingenmeer rode bollen die delen van de bodem bedekten. De bollen zien er zacht uit en doen denken aan pompons op een wollen muts. Ze worden gevormd door een nieuw roodwier uit de..


Lees verder 5 februari 2023   1 jaar oud
Bultrugdolfijn in een zwembad in Bahrein voordat deze weer in de oceaan wordt vrijgelaten.

Drie bedreigde dolfijnen zijn weer vrijgelaten in de wateren van Bahrein, ruim een jaar na hun illegale vangst. De dieren moesten optreden in een openbaar aquarium van een toeristenresort. De Bahreinse overheid nam contact op met..


Lees verder 4 februari 2023   1 jaar oud

Archief