Natuurberichten

Pagina 3 van 1539 - 15386 Resultaten

In het Noord-Hollands Duinreservaat, Terrein Heemskerk, werd twee dagen geleden de zeer zeldzame Kalkgraslandwimperzwam aangetroffen. Deze Wimperzwam komt op wereldschaal alleen in Europa voor en is daar overal zeer zeldzaam. Ook..


Lees verder 9 mei 2024   5 dgn oud
zandhagedis

Zandhagedissen kleuren nu knalgroen en wees niet bang voor deze vervaarlijk uitziende sluipwesp...


Lees verder 9 mei 2024   5 dgn oud
Draaihals lead

Qua verenkleed behoort de draaihals tot de categorie van bijvoorbeeld de houtsnip: het lijkt écht op boomschors! Hij is dan ook enorm goed gecamoufleerd, zowel zittend op een tak als wanneer hij voedsel zoekt op de grond. Hier..


Lees verder 8 mei 2024   6 dgn oud
Watersnuffel - Primair

Als je nu op een zonnig moment langs de waterkant loopt, kun je ze haast niet missen: blauwe waterjuffertjes. Er is een drietal heel algemene soorten die je overal in ons land kunt tegenkomen. Ze lijken best sterk op elkaar, maar..


Lees verder 8 mei 2024   6 dgn oud
Knoopkruid. Centaurea jacea

Paarse bloemen tussen het gras en grauwe ganzen bijna klaar met broeden...


Lees verder 8 mei 2024   6 dgn oud
Vanaf eind april mogen we de eerste gierzwaluwen weer verwachten

De eerste gierzwaluw van het jaar ontdekken is voor veel mensen een bijzonder moment. Met hun onvoorstelbare leven in de lucht, waarbij ze de eerste jaren van hun leven non-stop vliegen, zijn gierzwaluwen buitengewone..


Lees verder 7 mei 2024   1 week oud
Huismussen

Huismussen eten zaden van kruiden en grassen, waaronder graan. Dat ze in mindere mate ook bessen en bloemknoppen nemen, weten minder mensen. Dat ze daarnaast niet zonder insecten en hun larven kunnen, is nog veel minder bekend...


Lees verder 7 mei 2024   1 week oud
veldkrekel

Gierzwaluwen zijn terug en ga nu op zoek naar de veldkrekel!..


Lees verder 7 mei 2024   1 week oud

Om de belangrijke droogvallende zandplaten en daarmee ook de schorren en kwelders voor onze kusten voor de toekomst te behouden, hebben we meer troebel water nodig. Dat is één van de opvallende conclusies uit een nieuw onderzoek..


Lees verder 6 mei 2024   1 week oud
Roodborsttapuit Saxifraga

De populaties van vogels die in Nederland broeden waren in 2023 gemiddeld ruim 28 procent groter dan in 1990. Van 185 soorten zijn er 92 in aantal toegenomen, 83 afgenomen, bleven 9 soorten stabiel, en is van één soort de trend..


Lees verder 6 mei 2024   1 week oud

Archief