Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 110 van 131 - 1309 Resultaten

Dit jaar lag de overlast door wespen bijna veertig procent lager dan in het topjaar 2009. Na de zeer goede weersomstandigheden dit voorjaar kwamen relatief veel wespennesten tot ontwikkeling. De extreem natte zomer in combinatie..

De voorbije twee decennia werd ons land overspoeld door zuiderse soorten. Door een wijzigend klimaat kunnen warmteminnende vlinders, libellen, vogels, planten, ... zich almaar beter in België handhaven. En elk jaar komen er een..

In Groot-Brittannië zijn de laatste jaren ten minste dertig soorten vogels, waaronder spreeuwen, uilen en nachtegalen, sterk achteruit gegaan door malaria. De ziekte zou toenemen omdat de ziekte-overbrengende muggen baat hebben..

Een recente studie in het wetenschappelijke tijdschrift Science liet zien dat leefgebieden van 764 planten- en diersoorten de afgelopen jaren als gevolg van temperatuurstijging gemiddeld 17 kilometer per tien jaar naar het noorden..
In de afgelopen week zijn diverse staartblauwtjes in Nederland waargenomen en gefotografeerd. De laatste waarneming van deze vlindersoort dateerde uit 1933. De verwachting is dat deze vlinder zich blijvend hier zal vestigen, als..

Ondanks de natte zomer worden dit jaar opmerkelijk veel koninginnenpages gezien in de Gelderse Poort. Mogelijk dat het droge voorjaar deze prachtige vlinder goed heeft gedaan. Dit jaar werden al meer dan 166 waarnemingen van één..

U zult het de laatste weken zeker hebben gehoord. Overal klinkt er gepiep uit de struiken. Het klinkt een beetje als een ‘hiep’, ‘wieHUU’ of ‘whiIET’. U heeft zich vast al afgevraagd welke vogel dat toch is, want door het dichte..

Een nieuwe studie liet vorige week in het wetenschappelijke tijdschrift Science zien dat leefgebieden van 764 planten- en diersoorten de afgelopen jaren als gevolg van temperatuurstijging gemiddeld 17 kilometer per tien jaar naar..

De eerste eikels van dit jaar zijn weer rijp. Dit past in het beeld van de afgelopen tien jaar. Ten opzichte van halverwege vorige eeuw is het een vervroeging van een maand...

Dit voorjaar is voor de kust van Ter Heijde de Zandmotor aangelegd. Ruim 20 miljoen kuub zand is hier opgespoten in de vorm van een strandhaak waarvan 100 hectare boven water ligt, en nog een veel groter deel onder water. Het..