Nieuws
Uitgever: De Natuurkalender
De Natuurkalender is een samenwerkingsverband dat zich richt op het monitoren, analyseren, voorspellen en communiceren van het moment waarop jaarlijks terugkerende verschijnselen zich voordoen in de natuur. Daarnaast richt het programma zich op het ontwikkelen van methoden en technieken waarmee de samenleving zich kan aanpassen aan of in kan spelen op veranderingen in de natuur.Pagina 24 van 73 - 721 Resultaten

Door de aanhoudende zeer hoge temperaturen komen steeds meer sneeuwklokjes, gele kornoeljes en zwarte elzen in bloei en daarmee ontwikkelt de voorlente zich steeds verder. Door de paar koude dagen met lichte nachtvorst aan het..

In Zwitserland en Italië is de kever Ophraella communa ontdekt die in staat blijkt om de in Europa en Nederland oprukkende hooikoortsplant en akkeronkruid ambrosia uit te roeien. Dit blijkt uit een deze week gepubliceerd artikel..

Door de aanhoudende warmte in afgelopen weken is Nederland negen procent groener dan twee weken geleden. Het landoppervlak is inmiddels al ruim 30 procent groener dan een jaar geleden. De ontwikkeling in de natuur ligt nu ongeveer..

In Oost-Groningen deed koning winter afgelopen week zijn intrede met ijsvorming op het open water als gevolg. Op basis van satellietbeelden is de ontwikkeling van het ijs en de sneeuwbedekking op het Oldambtmeer, Schildmeer en..

Sinds de start van het Muggenradar-project zijn al meer dan 1500 muggen opgestuurd naar Wageningen University. Van de ingestuurde muggen is 55 procent daadwerkelijk een steekmug. Van alle steekmuggen is zo’n 60 procent de..

Door de zeer zachte winter tot nu toe is Nederland gemiddeld 20 procent groener dan precies een jaar geleden. Dit blijkt uit de Groenindex die De Natuurkalender en Alterra vandaag voor het eerst publiceren in de uitzending van..

Door de zeer hoge temperaturen komen er steeds meer waarnemingen van natuurverschijnselen binnen die niet bij het begin van januari horen...

Onderzoekers van Wageningen University roepen het publiek op steekmuggen die in de winter actief zijn te vangen en naar hen op te sturen voor onderzoek. Het gaat mogelijk om een ‘tweelingzusje’ van de in Nederland welbekende..

Met de eerste bloeiwaarnemingen van hazelaar, speenkruid, fluitenkruid en sneeuwklokje die bij De Natuurkalender binnen zijn gekomen, lijkt de voorlente van 2014 al van start gegaan te zijn. De gemiddelde temperatuur van de..

Ook in 2013 hield Natuurbericht.nl u op de hoogte van wat er dagelijks in de Nederlandse natuur speelt. We zijn blij dat we ook dit jaar weer meer bezoekers mochten verwelkomen op onze site. Dagelijks bezochten gemiddeld zo’n..