Nieuws
Uitgever: De Natuurkalender
De Natuurkalender is een samenwerkingsverband dat zich richt op het monitoren, analyseren, voorspellen en communiceren van het moment waarop jaarlijks terugkerende verschijnselen zich voordoen in de natuur. Daarnaast richt het programma zich op het ontwikkelen van methoden en technieken waarmee de samenleving zich kan aanpassen aan of in kan spelen op veranderingen in de natuur.Pagina 56 van 72 - 717 Resultaten
De afgelopen dagen werd door diverse media gemeld dat het hoogtepunt van de wespenoverlast pas in september verwacht wordt. Koninginnen zouden door het mooie weer langer doorgaan met het leggen van eitjes en daardoor ook twee keer..
Eind augustus beginnen veel bekende Hollandse fruitsoorten te rijpen. Afhankelijk van het ras kunnen we in de nazomer en de herfst genieten van overheerlijk fruit van eigen bodem. Het grootste deel van de pruimen is al geoogst; de..
Kolgans Cas is in de rui. Hij verliest zijn vleugelveren waardoor hij een paar weken lang niet kan vliegen. Met zijn nieuwe verenkleed zal hij over een maand aan de lange reis van enkele duizenden kilometers vanuit het noorden van..
Rond deze tijd zijn wespen op zoek naar zoetigheid en kunnen maar weinig mensen ze waarderen. Tot voor kort waren de wespen nog niet vervelend omdat ze de zoetigheid van de larven in het nest kregen. Als tegenprestatie moesten de..
In het kader van het Natuurkalender tekenonderzoek van Wageningen Universiteit zijn op de 12 vaste vanglocaties in Nederland gedurende de maanden mei, juni en juli dit jaar in totaal ruim 5800 teken gevangen. In 2007 en 2008..
Ze zijn er weer: de wespen. Wij genieten op terrasjes van limonade, frisdrank en andere zoetigheid, en al dat zoet trekt ook wespen aan. Dit jaar zijn ze er eerder dan normaal, en het zijn er meer dan normaal...
De eerste vlierbessen worden rijp. Dit is ruim een maand vroeger dan begin vorige eeuw, maar in vergelijking met de afgelopen jaren heel normaal...
Afgelopen week werden in de Achterhoek en Drenthe de eerste vlinders van de eikenprocessierups aangetroffen. De vlinders zaten in vallen die gebruikt worden in het onderzoek naar de noordwaartse verspreiding van de..
Het graspollenseizoen heeft zijn hoogtepunt gehad. Voor veel hooikoortspatiënten loopt daarmee het hooikoortsseizoen op zijn einde. Voor rond de vijf procent van de hooikoortspatiënten kan het pollen van bijvoet de komende weken..
Voor de derde keer is kolgans Kees met zijn zender op de rug naar het Siberische eiland Kolguyev gevlogen om te broeden. Hiermee is Kees één van de weinige gezenderde vogels die meer dan een jaar lang via internet gevolgd kan..