Natuurberichten

Uitgever: FLORON

FLORistisch Onderzoek Nederland (FLORON) is de soortenbeschermingsorganisatie die zich inzet voor verspreidingsonderzoek naar en bescherming van de wilde planten in Nederland. Samen met honderden vrijwilligers zetten wij de Nederlandse flora op de kaart.

Pagina 1 van 55 - 543 Resultaten

Operatie Kruipertje bij Cocker spaniel (eenmalig gebruik)

Op voedselrijke en niet goed beheerde bermen en graslanden kunnen Kruipertje en IJle dravik nadrukkelijk aanwezig zijn. De aartjes van deze grassen kunnen makkelijk in de neus, keel, oren, ogen en tussen tenen van honden..


Lees verder 2 mei 2024   21 uur oud
Engels raaigras bloeiend

Zijn grassen en andere sprieten moeilijk om op naam te brengen? Zeker niet! De nieuwe cursus 'Grassen, zeggen en russen herkennen' van FLORON daagt floristen, ecologen, natuurbeheerders en andere geïnteresseerden uit zich te..


Lees verder 30 april 2024   2 dgn oud
Kleine vos op bloeiende vlinderstruik

Het tuinseizoen is weer begonnen en het is niet gemakkelijk om alle kleurrijke verleidingen in het tuincentrum te weerstaan. Maar hoe kun je kiezen voor kleurrijke planten die niet alleen een verrijking zijn voor de biodiversiteit..


Lees verder 16 april 2024   2 wkn oud
Kruipend moerasscherm

Kruipend moerasscherm is een bedreigde en streng beschermde plantensoort van de Europese Habitatrichtlijn. In Nederland is ze uiterst zeldzaam. Eén van de grootste populaties bevindt zich in het Noord-Brabantse natuurgebied ’t..


Lees verder 2 april 2024   1 maand oud
Gele bieslelie op de Grevelingendam

Gele bieslelie is een plant die wordt verkocht als oever- en tuinplant. In 2005 is deze soort in Nederland voor het eerst in het wild gezien en is daarna op talrijke andere plekken waargenomen, ook in kwetsbare natuurgebieden..


Lees verder 19 maart 2024   1 maand oud
Mannelijke bloeiwijze Kraaihei

De bloeitijd van de vrij zeldzame Kraaihei is begonnen! Ga hiervoor wel op je knieën, want de bloemen zijn erg klein. Deze noorderling heeft een voorkeur voor een koeler klimaat. Welke invloed zal klimaatopwarming hebben op..


Lees verder 18 maart 2024   1 maand oud
Gladde iep

Dat de lente langzaam ontspruit is te zien aan bloeiend speenkruid, sneeuwklokjes, krokussen en Zwarte elzen. Als je goed om je heen kijkt, zie je misschien een aantal minder opvallende voorjaarsbloeiers. De iepenbloei is namelijk..


Lees verder 5 maart 2024   1 maand oud
Japanse duizendknoop

Japanse duizendknoop is tegenwoordig één van de meest gevreesde invasieve exoten, maar was ooit een gewenste tuinplant. De oorsprong van het 200-jarige bestaan van Japanse duizendknoop in Nederland is bij weinigen bekend. Hiervoor..


Lees verder 26 februari 2024   2 mnd oud
grasklokje

Altijd al nieuwsgierig welke wilde planten in jouw woon- en werkomgeving groeien? Doe mee met de Basiscursus Flora van FLORON en leer wilde planten ontdekken en herkennen. Laat je verbazen wat er allemaal groeit in bloeit in jouw..


Lees verder 6 februari 2024   2 mnd oud
Amerikaanse droogbloem lead

In de Bredase wijk Geeren-Noord vonden floristen maar liefst vijf soorten droogbloemen, waaronder de uitheemse Zilver-, Amerikaanse en Sikkeldroogbloem. Hiermee staat Breda aan de wieg van een 'droogbloemenopmars' die de rest van..


Lees verder 26 januari 2024   3 mnd oud

Archief