Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 37 van 97 - 964 Resultaten

Witkopstaartmees

De jaarlijkse vogeltrek moet wel één van de meest spectaculaire natuurfenomenen zijn. Alleen al over Nederland vliegen in voor- en najaar tientallen miljoenen vogels naar en van hun winterverblijven. Voor een deel van die vogels..


Lees verder 20 oktober 2020   4 jaar oud
bloementuin

Bijna twee derde van de Nederlanders weet niet waarvoor het begrip biodiversiteit precies staat. Na uitleg vinden vier van de vijf Nederlanders het belangrijk om biodiversiteit in zijn of haar omgeving, in Nederland én wereldwijd..


Lees verder 13 oktober 2020   4 jaar oud

De eerste officiële bodemdierenwaarneming op het eilandje in de Haagse Hofvijver leverde maar liefst het rapportcijfer 9,1 op. Er leeft van alles: van blinde kronkels tot roodstippen. Kamerlid en bioloog Frank Wassenberg beleefde..


Lees verder 10 oktober 2020   4 jaar oud
Hazelmuis

Na het grote succes van de quiz over het herkennen van roofdieren lanceert de Zoogdiervereniging nu een quiz over het herkennen van muizen. Eigenlijk gaat deze niet alleen muizen, want wat mensen in de volksmond ‘muizen’ noemen,..


Lees verder 8 oktober 2020   4 jaar oud

Barbara Baarsma, directievoorzitter Rabobank Amsterdam en hoogleraar Economie aan de Universiteit van Amsterdam, zal de komende tijd de rol vervullen van 'bodemgezant'. In deze rol, die deel uitmaakt van het programma Onder het..


Lees verder 8 oktober 2020   4 jaar oud
Stortbui

We zijn er inmiddels (bijna) allemaal van doordrongen dat er de aarde opwarmt en dat dat leidt tot een klimaatcrisis. De consequenties blijven natuurlijk niet uit. De impact op het natuurlijke leven om ons heen is al zichtbaar...


Lees verder 29 september 2020   4 jaar oud

Van 25 september tot en met 7 oktober is het tijd voor een 'grote' editie van de landelijke bodemdierendagen. Iedereen kan meehelpen om samen te ontdekken hoe het met dat belangrijke maar onderbelichte bodemleven gaat. Je hoeft..


Lees verder 24 september 2020   4 jaar oud
Buxusmot

Een zwart-witte vlinder die niet in de vlinderboeken staat: de buxusmot. Deze nieuwkomer uit Azië liet zich voor het eerst in Europa zien in 2006. Sinds 2018 is heel Nederland met deze vlinder 'besmet'. Waar komt deze vlinder..


Lees verder 24 september 2020   4 jaar oud

De herfst is inmiddels weer begonnen en dat is bij uitstek het seizoen van de paddenstoelen. Jaarlijks zijn er ook weer verhalen over paddenstoelenvergiftigingen in de media. Dit natuurbericht zet feiten op een rijtje en geeft..


Lees verder 23 september 2020   4 jaar oud
kolibrievlinders

Niet zeldzaam, maar wel erg leuk: de kolibrievlinder! Met de vleugels snel bewegend staat hij stil voor een bloeiende bloem. Met zijn lange roltong, die net op een gekromde snavel lijkt, zuigt hij nectar op. Fascinerend om te..


Lees verder 22 september 2020   4 jaar oud

Archief