Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 100 van 127 - 1266 Resultaten
De Roodzwarte dennencicade kwam oorspronkelijk alleen voor in het Middellandse Zeegebied. Maar door het warmer wordende klimaat, gedijt de soort nu ook in ons land. Regelmatig zorgt ze al voor een massale verbruining en..
Het weer is eens te meer het gespreksonderwerp van de dag. Net als de meeste mensen kijken ook natuurliefhebbers reikhalzend uit naar wat zon en warmte. Insectenkenners blijven op hun honger zitten en vogelkijkers moeten het..
Na de zeer warme maart lag de ontwikkeling van planten gemiddeld twee tot drie weken voor op normaal. De koude start van april zorgt er voor dat de voorsprong geleidelijk terugloopt. Eind april en begin mei liggen we naar..
Het is een van de meest bekende en spectaculaire natuurfenomenen in de wereld: de trek van de Monarchvlinders. Deze prachtige dagvlinders trekken in de herfst met miljoenen tegelijk van Noord-Amerika richting Mexico om te..
Vorige week waren 140 vlinderdeskundigen uit bijna dertig landen in Wageningen bijeen op het internationale congres Future of Butterflies in Europe. Drie dagen lang werden actuele kennis en inzichten gedeeld over bedreigingen van..
De zeer hoge temperaturen van de afgelopen dagen zorgen ervoor dat planten die nu in bloei komen, zoals dotterbloem, bosanemoon en maarts viooltje, zo’n twee weken eerder in bloei komen dan normaal. De vertraging die opgelopen is..
Op 21 maart werd in Zeeland de eerste vuurjuffer van dit jaar gemeld. Dat is een zeer vroege waarneming. Alleen in 2007 is er eerder eentje gemeld. Dit heeft vast te maken met de hoge temperaturen in maart...
Terwijl het voorjaar in Nederland van start is gegaan, moeten we nog bijna twee maanden wachten voordat de Grauwe klauwieren arriveren in hun broedgebieden. Deze vogel overwintert in zuidelijk Afrika en keert als een van de..
Het zijn er niet zoveel als in sommige zachte winters de afgelopen jaren, maar ook nu worden regelmatig atalanta’s gemeld. Blijkbaar kunnen ze ook een stevige vorstperiode overleven...
Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken,..