Natuurberichten

Pagina 7 van 1606 - 16058 Resultaten

Adder

Kennisorganisatie RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) startte dit jaar met een nieuw cursusaanbod en de eerste editie van de basiscursus Reptielen was een succes. Op verzoek van professionals uit het werkveld..


Lees verder 16 oktober 2024   2 wkn oud
Melganzenvoet

Melganzevoet kan je overal in ons land vinden en Indische ganzen in Nederland zijn nakomelingen van ontsnapte vogels...


Lees verder 16 oktober 2024   2 wkn oud
Vocht en verterende plantenresten zorgen voor die typische herfstgeur

De mooiste periode om van het bos te genieten is de herfst, vinden velen. De verkleurende bladeren spelen hierbij natuurlijk een grote rol, maar misschien ook wel die typische herfstgeur. De combinatie van vocht en verterende..


Lees verder 15 oktober 2024   2 wkn oud
Drie groene initiatieven zijn donderdag 10 oktober in de prijzen gevallen tijdens de zesde editie van Natuur in Eigen Hand.

Drie groene initiatieven zijn donderdag 10 oktober in de prijzen gevallen tijdens de zesde editie van Natuur in Eigen Hand. Werkgroep West4Kids uit Tilburg, zelfoogsttuin Pluck van het veld uit Cromvoirt en het biodiversiteitsteam..


Lees verder 15 oktober 2024   2 wkn oud
Bonte strandlopers

Het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur en Rijkswaterstaat stellen samen drie miljoen euro beschikbaar voor de tweede fase van het programma Wij&Wadvogels. Dit is een extra financiering om vogels te..


Lees verder 15 oktober 2024   2 wkn oud
Tiliacea aurago. Saffraangouduil

De herfst heeft een gouden randje, de saffraangouduil en de saffraanamaniet zijn nu te zien. ..


Lees verder 15 oktober 2024   2 wkn oud
Boeken longlist Natuurboekenprijs 2024

Op de longlist van de prijs voor het beste natuurboek staan dit jaar 27 titels. Dat is gisteren bekend gemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels. In november wordt bekend welke werken de shortlist hebben gehaald. Het winnende..


Lees verder 14 oktober 2024   2 wkn oud
Scheefbloemwitje - primair

Eind augustus en begin september waren hele goede ‘vlinderweken’. De dagpauwoog was massaal aanwezig en ook het landkaartje en bont zandoogje waren veel te zien. Ook de koolwitjes vlogen volop en één daarvan, het scheefbloemwitje,..


Lees verder 14 oktober 2024   2 wkn oud
Kleine heivlinder - primair

Het is wellicht de meest bedreigde vlindersoort van Nederland en er is maar één locatie, het Kootwijkerzand, waar de soort nog aanwezig is. Hoe lang zal deze stuifzandbewoner nog in Nederland voorkomen? Het leefgebied staat onder..


Lees verder 14 oktober 2024   2 wkn oud
Bundelmycena

Zacht en nat najaarsweer: de paddenstoelen schieten de grond uit. En er werd een bijzondere vogel waargenomen in de Amsterdamse Waterleidingduinen...


Lees verder 14 oktober 2024   2 wkn oud

Archief