Natuurberichten
Pagina 1539 van 1606 - 16058 Resultaten
Door de toegenomen handel in vissen, (on)bewuste uitzettingen, via ballastwater van schepen of het verbinden van rivierensystemen middels kanalen; van alle kanten komen er nieuwe vissoorten in Nederland terecht. Eén van deze..
Zo rond half maart worden de eerste zomerse tjiffen verwacht. Na een aantal dagen beginnen ze voorzichtig met zingen. Het gezang gaat door tot het hoog zomer is. De hele dag hoor je: tjif-tjaf, tjif-tjaf, tjif-tjaf, tjif-tjaf. De..
Na de waarnemingen van kleine vos, dagpauwoog, gehakkelde aurelia en atalanta is nu ook de citroenvlinder gemeld. Dit is de laatste van de overwinterende vlinders die zich laat zien. De waarnemingen kwamen zaterdag vooral uit het..
Sneeuwklokjes kent iedereeen. Dat onze flora ook een lenteklokje en een zomerklokje rijk is, zal minder bekend zijn. Ze zijn dan ook veel minder talrijk in ons land. Wie ze bloeiend wil zien kan voor het lenteklokje nu al op stap...
Het aantal voorjaarsboden neemt gestaag toe. De natuur is laat dit jaar, maar de lente komt er nu toch echt aan. Bolgewassen als sneeuwklokjes en krokussen kwamen in februari in bloei, nu volgt ook Klein hoefblad. Ook deze soort,..
Onlangs werd er een foto van wel een heel bijzondere nachtvlinder opgestuurd via het fotoformulier van Vlindernet. Het was al snel duidelijk dat dit geen Nederlandse soort betrof. Maar wat was het wel?..
Even spannend was het wel. Zouden de ijsvogels zich voor de camera van www.beleefdelente.nl laten zien? Hebben ze de kou van afgelopen winter overleefd? We moesten er een week op wachten, maar afgelopen zaterdag toonde de eerste..
Grasduinen en de Zoogdiervereniging maken top tien kanshebbers voor titel favoriete zoogdier van Nederland bekend. Stemmen kan nog tot 6 april!..
Merels die in de stad wonen, beginnen eerder met zingen dan hun soortgenoten op het platteland. Dat komt omdat stadsvogels de spits willen vermijden. Door al het verkeer dat voorbij raast, zijn ze niet meer te horen. Dat blijkt..
De combinatie van koolzaad en mobiliteit klinkt ons niet onbekend in de oren. De geelbloeiende kruisbloemige is de laatste jaren vooral bekend uit discussies over biodiesel. In plaats van ‘rijden op’ kun je dit voorjaar ook..