Natuurberichten

Dossier: Stikstof

Stikstof (in de vorm van ammoniak en stikstofoxiden) komt vrij door het gebruik van meststof door boeren en als uitstoot door verkeer en industrie. Door de hoge concentraties stikstof en door het effect op onder andere natuur en waterkwaliteit is hier steeds meer aandacht voor. Hieronder vindt u alle natuurberichten over stikstof bij elkaar.

Pagina 26 van 29 - 284 Resultaten

Wulp in weide

Voor Sovon Vogelonderzoek en Vogelbescherming Nederland was 2019 het Jaar van de Wulp. De extra aandacht voor de grootste steltloper van Europa leidde vooral tot extra zorgen: de soort verdween uit de meeste natuurgebieden en..


Lees verder 14 februari 2020   4 jaar oud
LPR NL 20. Cover. Luchtfoto Drentsche Aa

Onze Nederlandse natuur op land staat er slecht voor. Sinds 1990 zijn populaties wilde dieren in zowel open natuurgebieden zoals heide, als in het agrarisch landschap, gemiddeld gehalveerd. Deze zorgwekkende ontwikkeling blijkt..


Lees verder 6 februari 2020   4 jaar oud
Oranje wimpermos

Oranje wimpermos, een stikstofminnend korstmos dat op takken van struiken in warme gebieden groeit, werd de afgelopen jaren steeds noordelijker gevonden in Europa. Nu is Nederland aan de beurt. Alleen in 1843 was er één eerdere..


Lees verder 31 januari 2020   4 jaar oud
aardhommel op witte klaver

Het kabinet moet, met alle betrokken partijen samen, op korte termijn afspraken maken om tot een goede basiskwaliteit natuur in het landelijk gebied te komen. In een open brief aan het kabinet dringen Alex Datema, boer en..


Lees verder 13 januari 2020   4 jaar oud
Kootwijkerzand met Radio Kootwijk

Provincie Gelderland werkt de komende 3 maanden met partijen uit de industrie, landbouw, bouw, mobiliteit, gemeenten en waterschappen aan een plan om stikstof te verminderen. Dit besloten de Gedeputeerde Staten van Gelderland vlak..


Lees verder 10 januari 2020   4 jaar oud
argusvlinder op bunker - primair

Dankzij de tellingen van meer dan duizend vrijwillige tellers in het meetnet vlinders kunnen we terugkijken naar de aantalsveranderingen in de afgelopen tien jaar, van 2010-2019. Het is geen positief beeld, want veel van de..


Lees verder 6 januari 2020   4 jaar oud
stuifzandherstel Kootwijk

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt op het Kootwijkerzand. Over een oppervlakte van bijna 30 hectare heeft Staatsbosbeheer het stuifzand hersteld door de moslaag eraf te schrapen. Vanaf uitkijktoren De Zandloper, die twee..


Lees verder 13 december 2019   4 jaar oud

De gezondheid van eiken in Europa staat onder druk. Vierdejaars studenten van Avans university onderzoeken en monitoren de gezondheid van eiken in de Loonse en Drunense duinen. Ze analyseren de bladeren met behulp van remote..


Lees verder 12 december 2019   4 jaar oud
koeien in de wei - primair

Vanavond hebben vertegenwoordigers van natuurorganisaties, waaronder SoortenNL, een gesprek gehad met minister-president Rutte en minister Schouten. Hoofdboodschap die aan de bewindslieden werd meegegeven was dat onze natuur van..


Lees verder 11 december 2019   4 jaar oud
Steenmeel strooien helikopter Maashorst

In Brabant wordt de natuur beter bestand gemaakt tegen klimaatverandering en de effecten van de neerslag van stikstof. Met verschillende maatregelen, waar de provincie een POP3-subsidie voor vrijmaakte, moet meer biodiversiteit en..


Lees verder 11 december 2019   4 jaar oud

Archief