Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 90 van 96 - 959 Resultaten

Grote modderkruiper

Het weer wordt kouder, de dagen korter en de eerste weken met sneeuw en ijs hebben Nederland al weten te bereiken. Wij kruipen wat dichter bij de kachel, maar wat kunnen we doen om de winter iets draaglijker te maken voor de..


Lees verder 21 december 2010   13 jaar oud
Neushoornkever, larve, engerling. Anaxibia, GNU-licentie

In deze tijd van het jaar komen mensen nog wel eens grote larven, engerlingen, en kevers tegen in hun tuin. De tuin moet worden bemest met compost of de grond bedekt met houtsnippers. Tijdens het graven in de composthoop komen ze..


Lees verder 12 december 2010   13 jaar oud
Barmsijs, Wikipedia, Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0 Germany License

Sneeuw, ijs en temperaturen onder nul: het zijn niet alleen koude tijden voor de mens, maar ook voor de vogels. Hou kouder het is, hoe meer er gegeten moet worden. Vogelbescherming adviseert daarom nog steeds om vogels in de tuin..


Lees verder 10 december 2010   13 jaar oud
Nicotiana sylvestris, siertabak

In Amsterdam worden regelmatig nieuwe verwilderingen van tuinplanten gemeld. Vaak gaat het om eerste meldingen in Nederland. Dat was ook het idee toen onlangs ‘Siertabak’ verwilderd werd aangetroffen...


Lees verder 2 december 2010   13 jaar oud
Schapenteek (volwassen vrouwtje) wacht tot er een geschikte gastheer langskomt

In bosgebied waar runderen en andere grote grazers rondlopen, lijkt de kans op het oplopen van de ziekte van Lyme via een tekenbeet lager dan in vergelijkbaar bos zonder grote grazers. Bovendien zijn met Lyme besmette teken..


Lees verder 26 november 2010   13 jaar oud
Bos Sysselt Ede waar ik teken vang

Ondanks het winterse karakter in de natuur blijft het nog steeds oppassen voor tekenbeten. Ze worden momenteel vooral in bossen opgelopen maar ook in de tuin. Het blijft dus belangrijk om het lichaam te controleren op tekenbeten..


Lees verder 21 november 2010   13 jaar oud

Het koude en natte weer maakt definitief een einde aan het dagvlinderseizoen. Mochten er nog warmere en zonniger dagen komen dan zullen de meldingen voornamelijk beperkt blijven tot een paar soorten die als vlinder overwinteren...


Lees verder 11 november 2010   13 jaar oud
egelportret

Egels krijgen doorgaans in het voorjaar of zomer hun jongen. Soms volgt een tweede worp en dat kan tot in september plaatsvinden. Egeljongen van de septembergeneratie werden op video vastgelegd in een achtertuin in Arnhem...


Lees verder 9 november 2010   13 jaar oud

Momenteel is de tijd om de plataanvouwmijnmot te vinden. De vlinder zelf zul je niet zien, maar de sporen van de rupsen zijn onmiskenbaar. Nu de plataanbladeren op de grond liggen is het zoeken nog makkelijker...


Lees verder 4 november 2010   13 jaar oud
Speenkruid

Met de winter voor de deur loopt het aantal waargenomen planten terug. Na de eerste vorst wordt dat nog minder. Maar als je oplet, zijn er ook planten die er al helemaal klaar voor zijn om na de winter bloeiend tevoorschijn te..


Lees verder 4 november 2010   13 jaar oud

Archief